Olajréses triplet apokromatikus objektívek tervezése és gyártása

 

Az Unioptik BT. vállalja olajréses triplet apokromatikus objektívek tervezését és gyártását, illetve komplett apokromatikus távcsövek építését (amatőr)csillagászati célra. Az optikák várható hullámfront-hibája lambda/10 alatti (az üveganyag belső homogenitásától függően akár lényegesen jobb is lehet), leképezésük színmentes és aplanatikus, és minden optikai paraméterükben kielégítik a az apokromatizmus modern definícióját.

Rendelhető átmérők: 80mm - 160mm, nyílásviszony: F/6 - F/10 között.

A lencsék termikus viselkedése a rendkívül jó belső hővezetés miatt kiemelkedő, az olajrétegek hatékonyan kivezetik a hőt a lencse felületére, ezért az üveg gyorsan átveszi a környezet hőmérsékletét. Emiatt az optika képe a távcső felállítása után gyorsabban stabilizálódik, és a képminőség gyorsabban javul az idő múlásával mint bármely más triplet apokromát lencse esetén.

A mindössze két üveg-levegő felület kiváló hullámfrontot és fényáteresztést garantál. Minden üveg-levego felületen a legmodernebb, 7 rétegu reflexió-gátló bevonat található, amely a fényvisszaverődést igen hatékonyan csökkenti. A teljes optika fényáteresztése jellemzően 99% feletti.

 

<